Što?

Stranice "Konstrukcije stvarnosti" bave se prostorom gdje se susreću znanost, percepcija, ilustracija i politika (bez toga ne ide), a ako netko u tome vidi i umjetnost - još bolje. Radi se o pokušaju da se na hibridni i "ujedinjen" način govori o svijetu. U prvom licu, naravno.

Autor stranica je >> Antonio Šiber (klikni na link za CV), fizičar po zvanju i do sad redovno plaćenom djelovanju, a mnogo toga po zanimanju. Stoga ćete ovdje naći razne sadržaje, od skica flomasterom koje su zbog nekog razloga uspjele, preko računalno generirane grafike do rasprava o smislu stvarnosti i kvantnoj mehanici.

Stranice se osvježavaju (tipično) tjedno, osim u kolovozu, kad uglavnom miruju.

Hrvatska verzija stranica sadrži:Tu je i >> popis mojih znanstvenih radova s linkovima prema lokalno pohranjenim PDF zapisima radova.

Izbor iz prvih deset godina bloga (2009.-2019.) objavljen je u e-knjizi >> Skice dvorišta (PDF, 30 MB).

Ako ne znate odakle biste krenuli, ispod navodim pet najposjećenijih stranica Konstrukcije stvarnosti na hrvatskom jeziku u periodu od 1. kolovoza 2013. do 1. kolovoza 2019. godine:

Ako vas najviše zanima geografija i fotografija, ispod navodim pet "najlajkanijih" (Facebook) okrajaka (rujan 2019. godine):

Kontakt

Kontaktirati me možete mailom na: antonio.siber(pri)gmail.com.

Javite mi se ukoliko želite neku od slika iskoristiti u publikaciji (tisak, web,...), za naslovnicu knjige, razglednicu i slično. Većinu slika mogu ponuditi u verzijama visoke rezolucije.

Osim na Konstrukciji stvarnosti, tu i tamo i na >> Twitteru objavim pokoju sliku, link ili komentar.

>> Moja osobna Facebook stranica u skoro stopostotnom opsegu otvorena je za svu javnost (potreban vam je Facebook profil da je vidite), a osvježava se tipično dnevno.